Forside
Dickens 200 år 070212
Kontakt og nyhedsbrev
Om foreningen
Du kan se frem til ..
Møde- og billedarkiv
Sommermatinéer
Medlemsblad
Selskabets charter
Romanerne
Historierne & Andet
Illustrationer
Links
London
Diverse
Joan Dicks 230909[ Udskriv ]
 
679

 

 

Middag hos Berit fredag efter mødet - klik på billedet, hvis du vil se det lidt større ..

(fra v. mod h.: Berit, Lise Lotte, Geoff, Joan)

 

 


 
672

 

 

 

 

 

 

 


 
641

 

 

 

 

Referat af møde i Dickens Selskabet i Danmark, onsdag den 23. september 2009, på lærerværelset, Kildegaard Privatskole, kl. 19-21 (ca.). Emne: besøg og foredrag af Joan Dicks fra The Dickens Fellowship i London.

 

///////////////

 

Vi var ca. 15 fremmødte og efter et par praktiske bemærkninger fra formanden blev der budt velkommen til Joan Dicks og hendes mand Geoff Dicks.

 

Joan Dicks (herefter JD) fortalte først om sine mangeartede opgaver hos The Dickens Fellowship, samt på Dickens Museet i Doughty Street (som The Fellowship deler kontorfaciliteter med) og for organisationen ”Friends of Dickens”.

 

JD fortalte at hendes officielle titel er Joint Honorary General Secretary. Vi forstod at dette indebar at hun er:

 

1)) ”joint” sammen med Lee Ault, som har samme titel, men bor i Broadstairs og derfor ikke har samme mulighed for at deltage i det daglige arbejde;

 

2)) at hun er ”honorary”, hvilket betyder at hun ingen penge får for sit store arbejde;

 

3)) at hun er ”general”, som betyder at hun med et smil på læben skal lave alt det ”secretary”-arbejde som ingen andre gider røre ved.

 

Det blev tydeligt at mange af de små tandhjul der skal køre rundt og ofte smøres for at det hele fungerer – i mange tilfælde kun drejer rundt fordi JD gør en kæmpe indsats mange steder – ikke at hun på nogen måde pralede eller klynkede – men hver gang der blev spurgt: ”hvem hjælper dig så med dét?” eller ”hvem tager sig af det?”– var svaret det samme – et beskedent: JD

 

Via projektor og pc viste Joan fine og sjove billeder af diverse personer med tilknytning til de ovenfor nævnte Dickens-institutioner. Disse forskellige grene på Dickens-træet er på mange måder sammenvævede og har fælles interesser, men de konkurrerer også i et vist omfang og ”slås om” de samme medlemmer og det samme publikum.

 

Så vidt vi forstod på Joan repræsenterer The Fellowship den mere ”litterære” del af Dickens-verdenen, mens ”Friends of ..” er mere folkelig og børnevenlig, og museet er for alle. Museet er netop nu i en proces hvor det skal ”akkrediteres” af staten, for på længere sigt at kunne sikre sig fondsmidler. Pt. foregår de indledende manøvrer mhp at få åbnet en café på museet, ved at inddrage plads fra naboejendommen.

 

 

Gad’s Hill Place, Dickens’s sidste hjem, er pt. skole og ikke umiddelbart offentligt tilgængeligt, men The Fellowship arbejder på at få lov at føre i det mindste nogle af rummene tilbage til deres udseende på Dickens’s tid; Dickens’s skrivebord & stol finder forhåbentlig også plads dér – pt. er de efter nyligt salg på Christies Auktioner (pris: over 3 mill. kr.) ejet af en irsk herre, som ikke må udføre dette ”enge-fæ”.

 

Englændere klæder sig ud for et godt ord, og vi så billeder af mange fine victorianske kostumer, og fantasifulde dragter, forestillende bl.a. Fagin og Marley’s Ghost.

 

Der var billeder fra årsmødet for alle ”branches”, i år foregik det i Cleveland, USA. I år var vores forening ikke repræsenteret, men tidligere har Henriette og Mikkel og Lise Lotte deltaget i forskellige årsmøder. De kommende årsmøder (afvikles over en uge i sommerferien) finder sted således:

 

2010: Eastborne (sydkysten af England)

2011: Christchurch, New Zealand

2012: Portsmouth (Dickens’s fødeby, i anledning af 200-året for hans fødsel)

2013: Boulogne, Frankrig (formentlig)

 

Der var også billeder fra diverse sammenkomster i Doughty Street, bl.a. den nylige åbning af en udstilling om romanen To Byer.

 

JD fortalte om forberedelserne til Dickens’s 200 års fødselsdag den 7. februar 2012, og om hvordan forskellige organisationer bliver involveret i fejringen: BBC, City of London, diverse museer, Teacher’s Association mv. – hvis du har gode ideer til hvordan vi skal fejre fødselsdagen hos os, så kontakt et medlem af bestyrelsen.

 

Joan fortalte om dalende medlemstal i flere ”branches”. Afdelingen i Liverpool er fx lige lukket. Vi håbede ellers på et par gode tips fra Joan om hvordan man kan lokke nye medlemmer til, men det er svært, både her og i England – specielt at tiltrække yngre mennesker.

 

JD havde medbragt Dickens-relaterede brochurer og flyers som hun gavmildt delte ud af, og hun viste eksempler på nyere Dickens-relaterede udgivelser ”på bog” og på dvd.

 

Og Joan forærede Dickens Selskabet i Danmark en stor, fin bog om ”Dickens’s England” og en tilsvarende dvd. Formanden udnævnte med det samme disse milde gaver til kommende præmier i jule-quizz-konkurrencerne i december, når Selskabet holder juleafslutning.

 

Til sidst overrakte JD formanden en signeret kopi af Michael Slaters nyligt udkomne Dickens-biografi – hvilket formanden i høj grad påskønnede – og blev meget glad og rørt over.

 

Mange spørgsmål undervejs til Joan blev besvaret venligt og udførligt og informativt. Tak til Joan og Geoff og de øvrige fremmødte for en god aften.

 

Og til allersidst fik Joan Dicks som tak for sit foredrag og sit besøg overrakt en kurv med diverse lokale delikatesser, fint komponeret at vor kasserer, Berit.

 

mr

 

 


 
642

 

 

 


 
644

 

 

 


 
645

 

 


 
646

 

 


 
647

 

 


 
Geoff Dicks & Joan Dicks og Vibeke
649

 

 


 
661

 

 


 
662

 

 


 
66-r

 

 


 
667

 

 


 
668

 

 


 
670

 

 


 
Michael Slater: CHARLES DICKENS
74-r

 

Michael Slaters med spænding ventede Dickens-biografi fra Yale Press er netop udkommet her september 2009. Joan Dicks var så venlig at medbringe et eksemplar til formanden, og Michael Slater havde været så sød at skrive en dedikation i bogen.

 

 Nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder.