Forside
Dickens 200 år 070212
Kontakt og nyhedsbrev
Om foreningen
Du kan se frem til ..
Møde- og billedarkiv
Sommermatinéer
Medlemsblad
Selskabets charter
Romanerne
Historierne & Andet
Illustrationer
Links
London
Diverse
Lars Bukdahl 050405
 
Lars Bukdahl er digter, anmelder ved Weekendavisen, stand-up litterat

Det var lykkedes vor formand, Lise Lotte Frederiksen, at få Lars Bukdahl (LB) til at komme og på et velbesøgt medlemsmøde på Kildegård Gymnasium tirsdag den 5. april 2005 fortælle om sit forhold til Dickens, specielt romanen DAVID COPPERFIELD (DC) - blev det en højfin aften!

LB fortalte indledningsvis om sit litteratur-universitets-speciale betitlet ”ESKER ESKER, romanroman” (1994), som bl.a. henter inspiration fra den engelske Dickens-kritiker og –ekspert Gilbert Keith Chesterton.

Selve foredraget havde LB givet titlen GOROO – AT GØRE VÆSENER AF SIG, en titel som citerer DC, og efter en inciterende oplæsnings-smagsprøve fra teksten fik vi en ikke mindre inspirerende forklaring/fortolkning af hele scenen med David og den gamle pantelåner (læs den igen i Kap. XIII). Ikke mindst den diagramatiske fremstilling, tilmed omfattede det lamme æsel i baggyden, var en stor succes og LB var ikke til at stoppe, og foredraget var så godt og spændende at vi også bare ønskede at det ville blive véd – lige som en god Dickens roman – lige indtil der var een der skulle tisse...

Desværre har vi ikke video-optagelser af seancen; faktisk ville kun levende billeder for alvor yde LB’s litterære (og meget Dickens-karakteristiske) rokken-frem-og-tilbage-på-fodsålerne ved tavlebordet retfærdighed. Vore still-billeder giver kun en svag afglans af energien og spændstigheden i LB’s foredrag, det var forrygende, a jolly good show.

Hvis vi som forening engang skulle overveje at indstifte f.eks. en Micawber-Pris, så må LB være højt oppe på kandidat-listen, han er en Dickens-elsker og –formidler af første rang.

Michael Rehder
 
GOROO !
GOROO !!
Lars Bukdahl
Lars Bukdahl
Lars Bukdahl
 
lotte byder velkommen
         

Nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder.