Forside
Dickens 200 år 070212
Kontakt og nyhedsbrev
Om foreningen
Du kan se frem til ..
Møde- og billedarkiv
Sommermatinéer
Medlemsblad
Selskabets charter
Romanerne
Historierne & Andet
Illustrationer
Links
London
Diverse
Juleafslutning 091210[ Udskriv ]
 

 

 

Juleafslutning i Dickens Selskabet, den 9. december 2010

 

 

Vi var 15-17 Dickens-venner, der trodsede elementerne (det var koldt og glat og blæsende, men til en afveksling ikke snevejr, denne december-torsdag-aften) og mødtes på Kildegård Privatskole, hvor vi blev henvist til upstairs lærerværelset pga andet arrangement i downstairs lærerværelset, vores sædvanligt tilholdssted; det nye sted blev hurtigt fyldt med julehygge, efterhånden som gæsterne indfandt sig og bordene blev dækket, og flaskerne blev åbnet og snakken gik.

 

Der blev dækket op med de medbragte lækkerier, traditionen tro var det et sammenskudsgilde og alle havde noget godt med til deling. Der var brød og laks og sild og pateér og and og tærter og meget mere.

 

Da vi havde stillet den værste sult optrådte Dickens-orkestret (Anne, fløjte, Erling, bratsch, Michael, guitar) som sædvanlig med akkompagnement til både danske og engelske julesange/carols, og vi skrålede også POMP AND CIRCUMSTANCE-hymnen fra the Proms, både med den rigtige tekst og den forunderligt Dickens-navne-opremsende….

 

Så var der ost og kager og søde sager og ikke at forglemme: Kirstens æble/kvæde-tærte, som hurtigt var pist væk…. uhhmmmm.

 

Liselotte tog da frem så tung en bog og læste højt for os på hyggeligste jule-vis af ET JULEEVENTYR, familien Cratchits julegås-komsammen, læst op fra en nyoversat, overdådigt illustreret udgave. Tiny Tim var blevet til Tapre Tim, det bar vi tappert over med.

 

Fra London (Cecil Court, måske?) havde Lotte hjembragt små elegante, fint ciselerede og papmonterede kobbertryk af scener fra David Copperfield (?), og disse blev storsindet udlovet som præmier i den følgende quiz. Som trejdepræmie havde Michael medbragt en udgave af Dickens’s VOR FRELSERS LIV, Dickens’s genfortælling for sine børn af Det Ny Testamente, en bog som først udkom i 1930’erne, da Dickens’s sidste direkte efterkommer var død.

 

Kan du mon svare på spørsmålene?

 

a)) Hvilken større roman var Dickens i gang med at skrive da han begyndte ET JULEEVENTYR i 1843?

 

b)) Barn nummer hvad ventede Catherine da ET JULEEVENTYR udkom?

 

(svarene finder du nederst her, efter billederne….)

 

 

mr

 

 

 

Her nogle billeder fra sammenkomsten:

 

 

 

 

 

 
878

 

 

 


 
879

 

 

 


 
880

 

 

 


 
881

 

 

 


 
890

 

 

 


 
893

 

 

 


 
894

 

 

 


 
896

 

 

 

Vi beklager den forringede billedkvalitet, det skyldes at vores første-kanonfotograf & dokumentarist Berit måtte melde forfald pga en af årstidens plager.......


 

 

a)) MARTIN CHUZZLEWIT

 

b)) det FEMTE barn, sønnen Francis Jeffrey var på vej

 

 

 

//////////////////////////////////

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder.